Gdzie znajdę czujnik N75 i tak zwaną gruszkę ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawelr1984
    Classic
    • 2013
    • 1

Przecie to nie ja wymyslilem tylko jak sobie poczytacie czy to na necie czy u jakis fachowcow to wam powiedza ze pod maską AGM nie moze byc. Za 400 zl to masz varte 95 Ah i masz spokoj z akumulatorem na 8 lat. Ewentualnie innej marki tez takie po 95 czy 99Ah. Ostatnio kolega zalozyl do swojego sharana 2.0 tdi 110 Ah sznajder'a.
  • potera
    Classic
    • 2011
    • 5

Witajcie,

Ostatni w mojej skodzie Octavia II 2007 rok 1.9 tdi (silnik AABXEX01 ) przebieg 220tyś , zawieśiło mi się turbo przy wyprzedzaniu, oczywiście jak u każdego po restarcie silnik wszystko
    (sytuacja miała miejsce ze 2 raz w ciągu 6 miesięcy, i wydaje mi się że ogólnie ma mniej mocy ).

Szukałem, czytałem itp. no i mam sprawdzić czujnik N75 i gruszkę. Niby prosta sprawa widziałem na naszym forum zdjęcia gdzie to ustrojstwo się znajduje. No i tu niespodzianka hehe u mnie tego w tym miejscu niema ? Możecie mi to wskazać mniej więcej gdzie to będzie na przykładzie fotki mojego silnika ?

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

N75 jako oddzielny nie występuje. Masz blok zaworów magnetycznych, ale to raczej nie jest jego wina. Gruszka jest przy turbinie , na obrazku jej nie widać.
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• Weso
        Drive
        • 2014
        • 47

Znajdź kogoś z VAGiem i zróbcie logi.

Komentarz

• potera
          Classic
          • 2011
          • 5

Dzięki, a można kupić jakiś tani kabel by samemu podpiąć to do kompa i sprawdzić ? Jeśli tak jaki byscie polecali ?

Komentarz

• przemik
            RS
            • 2012
            • 1610

Pełno kabli na allegro.... wybierz sobie cos....
            Przemek
            DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
            A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
            80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• Pixon
              Rider
              • 2013
              • 541
              • Fabia (NJ3)

Pomiędzy zbiorniczkiem na płyn chłodniczy ( z lewej strony), a korkiem do wlewania oleju (z prawej) masz takie coś srebrnego co się zwie zawór recyrkulacji spalin EGR. Od niego odchodzi jeden przewód gumowy i idzie w dół po silniku, dochodząc do turbiny i do tzw. gruszki. Tak chyba najprościej, najlepiej wypatrzysz sobie gruszkę pod spodem z kanału.
              Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• potera
                Classic
                • 2011
                • 5

Dzięki z tego zaworu EGR lekko cieknie ;( to oznaka czegoś złego ?

Komentarz

Pracuję...